6. feb. 2009

Øya Barmen


Ute i havgapet, omkranset av hav og fjell, ligger Barmøy.

Barmøy, til vanleg kalla Barmen, er ei øy i Selje kommune i Sogn og Fjordane. Barmen har et arealet på 9 km² og har om lag 60 innbyggjarar.

Det høgaste punktet på øya er Skjolden på 545 meter over havet. Barmøy ligger ca. midtveis mellom Selje og Måløy. Mellom øya og fastlandet går bilferja Barmøy.
(ferjerute på www.barmen.no)

Øya tilbyr variert natur; kulturlandskap, skog og høyfjell. Barmen har en av Norges tetteste bestander av hjort så det er store muligheter å gå på hjortesafari. En kan nyte den vakre utsikten og stillheten, eller oppleve hvordan det er når stormen pisker og storhavet koker. En rekke kulturminner fra tidligere tider viser at her har bodd folk i flere tusen år. Idag teller øya ca. 60 fastboende.

Barmen er blant anna kjent for det gode ferskvanns fiske med fisk som regnbueøret. Det er to fjellvann som man kan fiske i, Fjellvatnet er kanskje det mest brukte det ligg ved bilveien og hytta ligg ca 20 m frå vatnet, her får man masse stor og fin regnbueørett, her tas det ørret opp till 5-7 kg. En liten trimtur så kommer man til Heidavatnet med masse fjellørett.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar